dimecres, 29 de gener del 2014

EL MAL ÚS DE LA LLIBERTAT EN LES AIGÜES INTERNACIONALS O ALTA MAR

Fitxer:Zonmar-es.svg

LES POLÈMIQUES ARMES DE LA GUERRA SIRIANA ES  DESNAUTRALITZARAN EN AIGÜES INTERNACIONALS

El primer carregament d'armes químiques va sortir dimarts de Síria en un vaixell danès amb destí a Itàlia. Allà serà transferit a un vaixell de l'armada nord-americana, equipat amb el material per neutralitzar els agents químics, una operació que es farà en aigües internacionals. Els residus resultants d'aquest procés es distribuiran entre diferents plantes de tractament arreu d'Europa.
"Si la neutralització es fa seguint els protocols internacionals en condicions controlades, no hi ha d'haver cap perill", explica a l'ARA Miguel Ángel Sierra, professor de la Facultat de Química de la Universitat Complutense de Madrid. "El residu resultant del procés de neutralització és un residu tòxic industrial que ha de tenir un tractament específic, però no suposa cap perill addicional", afegeix l'expert.
Berlín i Londres s'ofereixen
El govern alemany va respondre ahir a la petició de l'Organització de Protecció d'Armes Químiques (OPAQ) i va oferir la seva planta de la ciutat de Münster per tractar una part dels residus. Londres també contribuirà a la destrucció de l'arsenal d'armes químiques.
Després de la massacre química del 21 d'agost a Damasc, Rússia i els Estats Units van pactar que el règim de Baixar al-Assad lliurés el seu arsenal, per evitar una intervenció militar nord-americana.
Per  CRISTINA MAS Barcelona. | Ara.Cat Premium

ISRAEL ABORDA EN AIGÜES INTERNACIONALS DOS VAIXELLS DE LA FEEDOM WAVES FLOTILLA QUE PORTAVEN AJUDA HUMANITÀRIA A ISRAEL

-Bon resum sobre la història de les Aigües Internacionals: http://www.fondear.org/infonautic/mar/El_Mar/Aguas_Internacionales/Aguas_Internacionales.htm
- Segons la UNOPS (organisme operacional de les Nacions Unides que ajuda a diferents associats a ejecutar cada any projectes d' ajuda i desenvolupament) https://www.unops.org/Espanol/whatwedo/focus-areas/environment/Paginas/Internationalwaters.aspx
- Viatjar per aigües internacionals sense navegar per cap país: http://www.fabio.com.ar/5660

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada