dilluns, 10 de setembre del 2012

VERKAMI: EL MECENATGE D'APORTACIONS INDIVIDUALS PER A CREADORS INDEPENDENTS QUE BUSQUEN FINANÇAMENT

http://www.verkami.com/

Què és el crowdfunding

És una manera directa de finançar projectes amb la suma d’aportacions individuals. A verkami ens dirigim a creadors independents que busquen finançament per materialitzar les seves idees. El seu públic, convertit en mecenes, rep recompenses exclusives a canvi de les seves aportacions.

Avantatges

Els creadors mantenen tots els drets sobre les seves obres, i ofereixen als mecenes que els ajuden a finançar els seus projectes recompenses en forma de creacions i productes exclusius, experiències úniques, edicions limitades, marxandatge, accés a descàrregues...

El model de finançament

Només els projectes que en el termini de 40 dies arribin com a mínim al 100% del seu objectiu de finançament rebran els diners aportats pels seus mecenes. En cas contrari, les quantitats que els mecenes s’han compromès a aportar no es faran efectives i el projecte no rep el finançament. verkami cobra pels seus serveis un 5% del que recapti el projecte i només en cas que aquest aconsegueixi el finançament.

Qui hi ha darrere de verkami

verkami neix a Mataró de la iniciativa privada d’un pare i dos fills: en Joan, l’Adrià i en Jonàs Sala, un biòleg, un historiador de l’art i un físic. Ens uneixen la passió per la creativitat, l’art i la investigació, i poder ajudar a fer realitat petites manifestacions d’allò que més estimem, és el que ens (com)mou. verkami és un neologisme en Esperanto que significa "amant de la creació".

Un exemple: El curt d' Hogar,Hogar, un curtometratge en 35mm que surgeix com a projecte de final de carrera d'una colla de noies i nois  de l' Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya, que vol tenir l'oportunitat per a demostrar que estan preparats per a incorporar-se al món professional amb un pressupost de 2000 €, dels quals, a hores d'ara, ja n'han aconseguit 1655€. http://www.verkami.com/projects/2816-hogar-hogar



 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada