dimarts, 21 d’agost del 2012

EL PATRIMONI DE CATALUNYA A L'EXTERIOR, UNA FINESTRA OBERTA DEL NOSTRE PAÍS

Escollits els set tresors del patrimoni cultural de la Catalunya Exterior


 Monument a Ferrer i Guàrdia a Brussel·les

http://andandohaciaitaca.blogspot.com.es/2011/10/homenaje-belga-ferrer-i-guardia.html





La Federació Internacional d’Entitats Catalanes (FIEC) ha fet públic el resultat de la campanya popular d’elecció dels set tresors del patrimoni cultural de la Catalunya exterior, en la qual han participat 4.681 persones. La iniciativa, endegada al juny, comptava amb 34 candidatures.
Finalment, els set tresors, són: Les corals i els esbarts dansaires com a activitats col·lectives de la Catalunya exterior; els monuments a Francesc Ferrer i Guàrdia a Brussel·les, Pau Casals a Rosario i Lluís Companys a Montevideo, com a homenatges permanents a personalitats catalanes ubicades fora del país; la Biblioteca Catalana de l’Institut de Llengües i Literatures Romàniques de la Universitat de Frankfurt am Main, per ser el centre que té més llibres en català fora del seu àmbit lingüístic; el Casal de Catalunya de Buenos Aires, com a símbol de les seus de les entitats catalanes de l’exterior; l’Església de Nostra Senyora de Montserrat de l’Havana, en representació de la veneració a la Mare de Déu de Montserrat fora de Catalunya; el Claustre de Sant Miquel de Cuixà al Museu de The Cloisters a Nova York, en representació del patrimoni català que, per circumstàncies històriques, es troba fora del país, i les Beques Balsells, que ajuden a estudiar a l’estranger a estudiants catalans.
En el resultat s’han agrupat elements d’un mateix àmbit quan la votació així ho ha determinat, segons la FIEC. L’entitat considera que el patrimoni cultural català de l’exterior, tant el material com l’immaterial, és “prou significatiu” però “força desconegut”. Per aquest motiu va posar en marxa aquesta campanya de promoció dels 7 tresors del patrimoni cultural de la Catalunya Exterior. Més endavant es farà un acte de reconeixement als representants dels elements escollits.

http://www.histocat.cat/index.html?msgOrigen=6&CODART=ART02039

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada