dissabte, 6 de juliol del 2013

L'ART ES MOFA DE FRANCO

  

                                        

Cartell de l'exposició / Artistas Antifascistas
  • Cartell de l'exposició / Artistas Antifascistas
  • Franco enllaunat a ARCO / ARA

  La mostra és una acció per solidaritzar-se amb l'artista Eugenio Merino, que ha sigut demandat per una obra en què humiliava el dictador      
 

Franco enllaunat a ARCOLa plataforma Artistas Antifascistas ha preparat una exposició per escarnir el dictador Francisco Franco i defensar la llibertat d'expressió. A través d'aquesta mostra, els membres de l'entitat madrilenya se solidaritzen amb l'artista Eugenio Merino, que ha rebut una demanda per la seva obra 'Always Franco'. La creació de Merino presentava una rèplica momificada del dictador vestit de militar dins d'una màquina expenedora de begudes i es va presentar a la fira Arco de l'any passat. La demanda va a càrrec de la Fundación Francisco Franco, que reclama a l'artista 18.000 euros pels danys causats, i el judici se celebrarà l'11 de juliol.
L'exposició compta amb el suport d'artistes com Alejandro Jodorowsky, Francesc Torres, Cuco Suárez i Alonso Gil, entre d'altres. La mostra, que porta per nom 'Jornadas contra Franco', recull obres com la cara del dictador en una bossa de boxa i un dibuix amb uns genitals masculins i la figura de Franco. Les obres es poden veure des d'aquest divendres i fins diumenge a Madrid.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada