dissabte, 6 de juliol del 2013

LA DANSA I LA CIÈNCIA: la tesi doctoral explicada a través d'una coreografia


En aquí es van unir un gran comunicador,  John Bohannon i TED. El primer és  un periodista
i científic  obsessionat per aproximar la ciència   al gran públic. El segon, les  sigles  de les quals signifiquen Tecnología, Entreteniment y Dissseny, correspon a la trobada per a pensadors, emprenedors i destacats cocos que se celebra a Brussel·les cada any. La qüestió és que Bohannon va asistir  a TED per a explicar un experiment que usa làsers per a arrefredar la matèria. “Els porto una modesta proposta…”, deia Bohannon. I s'envoltà de ballarins de la Black Label Movement, convertits en fotons, per a explicar la teva  tesi.

La proposta va tenir una acollida increible, i va acabar cristalitzant en un concurs, el Dance your PH.D, recolzat per John Bohannon i la revista Sciencie, en què hom que tingués una tesi sobre Física, Química, Biología i Ciències Socials (les quatre categories del concurs), podia presentar-la. Això sí, ballada. Una espècie d' exposició coreografiada que abandona al més que usat power point, per a explicar els secrets de la ciència. Un exemple, també, de les múltiples funcions que podem donar-li a la dansa . Quina brillant idea va tenir Bohannon! Les inscripciones per a 2013 van donar creacions com la següent:


Una altra experiència coreogràfica impressionant i relacionada amb la ciència és l'espectacle de Gelabert-Azzopardi "Orion". És un teorema dansístic, en paraules del mateix Gelabert, que ofereix un fris coreogràfic que va des de la vida, la materia i l'ésser humà. La vida feta dansa.


En aquesta entrevista amb Cesc Gelabert podem entendre bé què és l'art de la dansa i com la podem connectar amb els principis de la vida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada