dilluns, 18 de març del 2019

PRESENTACIÓ CIUTAT MEDIEVAL


Granada


Ara que ja coneixeu com eren les ciutats medievals us toca trobar-ne una d’Espanya, de fora de Catalunya, i presentar-nos-la ben analitzada des de totes les característiques que heu estudiat. I, a viatjar per l’ESPANYA MEDIEVAL!


1.      Lloc geogràfic d’on es troba la ciutat (regió, riu, muntanya o plana, clima, procedència de l’aigua amb que es proveïa la ciutat,  nom antic de l’època medieval, si en té, i nom actual...)

2.      Origen de la ciutat medieval ( quins pobles antics abans de l’edat mitjana la van habitar i si es coneix quin poble la va fundar).
3.      Relació amb els pobles o ciutats del costat (si és la capital o la ciutat més important de la rodalia ) i si hi ha elements o celebracions importants que els relacioni amb la ciutat (camins, ponts, fires, mercats, etc)
4.      L’economia principal dels habitants de la ciutat medieval.  (a quines activitats econòmiques es dedicaven principalment els habitants de l’època medieval)
5.      Com és la ciutat medieval:
5.1. Plànol de la ciutat medieval o casc antic (Regular o irregular, indicar el centre, els edificis i les places més importants...)
5.2. Conservació: què es conserva i què no, si se sap. Explicar com són els edificis principals conservats de l’època medieval o característiques principals (catedral, ajuntament, plaça, palaus, muralles, etc).
6.      Elaborar una ruta o recorregut per  visitar la ciutat medieval (barris, esglésies, places, muralles, fonts, etc) i justificar o raonar el perquè heu escollit aquesta ruta (edificis emblemàtics medievals i variats, ruta dels gremis, de les esglésies, convents, de les Fonts o una mica de tot...). 

 Ciutats: Nàjera (La Rioja), Santo Domingo de la Calzada (La Rioja), Logroño (La Rioja), Cáceres, (Extremadura), Badajoz, Mérida (Extremadura), Coria (Extremadura), Olivenza (Extremadura), Zamora (Castilla y León), Burgos (Castilla y León), León (Castilla y León), Segovia (Castilla y León), Salamanca (Castilla y León), Almazán (Castilla y León), Ávila (Castilla y León),Viana (Navarra), Lizarra (Navarra), Hondarribia (Euskadi), Consuegra (Castilla la Mancha), Sigüenza (Castilla la Mancha), Toledo (Castilla la Mancha), Cuenca (Csatilla la Mancha),  Granada (Andalucía), Eivissa (Balears), Teruel (Aragó), Morella (Castelló), Santiago de Compostela etc.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada