dilluns, 9 de març del 2015

ACTIVITAT D'ESCALADA AL ROCÒDROM EN L'EDUCACIÓ FÍSICA DE 1r D'ESO





                     
             

L'esport de l'escalada en l'Educació Física de 1r curs de l'ESO, va concloure amb una sortida al rocòdrom , després de dues sessions de dues hores a l'institut. D'aquestes una primera hora va consistir en una classe teòrica i visual sobre l'alpinisme i l'escalada. La resta de les sessions pràctiques a l'institut, dues hores aproximadament, van consistir a  enfilar-se per les parets, des d'una barana i agafant-la de diverses formes a dues parets paral·leles  pujant amb una cama a cada paret i exercint pressió a cada una i progressant cap amunt. Finalment, a dins del gimnàs treballàrem a les espatlleres passos de tot tipus: invertits, flanquejos, salts. Però, el més divertit de tot, va ser, per parelles, enfilades a les espatlleres, intentar fer caure el company o companya.
Al rocòdrom, La Reunió de Pallejà, es dividiren en 4 grups. Un dels grups practicaren l'equilibri, tan i tan important en l'escalada. Es féu  caminant pel damunt d'un slackline ajudat per la monitora Júlia i pel tauló on s'havien de fer caure dos alumnes a cops de coixí mentre s'atravessava.
 
 
Un segon grup escalava dues vies llargues  amb corda per dalt, assegurats amb arnés i casc per dos monitors, l'Helena i l'Albert, i progressant sempre amb tres punts de recolzament.
 
 
Un tercer grup es trobava al 2n pis, amb les explicacions teòriques de l'Adri, que ho il·lustrava amb videos i amb exercicis pràctics per a superar la por a caure.
 
 
L'últim grup va realizar jocs de boulder o bloc al rocòdrom, sense corda i amb els matalassos a baix per a saltar quan no sortien els passos o per quan s'arribava al destí final. Aquí els braços se'ls inflava de tantes vegades que s'enfilaven.
 
 

 Finalment, l'Adri ens va fer una exhibició d'una escalada  a una via en corda, en la part més desplomada del rocòdrom, seguit de la meva escalada que em van esperonar els meus alumnes a crits de Mooontse, Moooontse...!!! La veritat, és que no em va costar que em convencessin per a escalar.

En fi, va estar una activitat molt engrescadora, lúdica i divertida  per a tothom!!!!

 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada