dimecres, 30 de desembre del 2015

ADÉU A LA PINTORA MONTSERRAT GUDIOL



La pintora Montserrat Gudiol va morir a Barcelona el passat 25 de desembre, als 82 anys, després d’una llarga malaltia l’Alzheimer, que la va obligar a deixar la pintura fa uns anys. L’obra de Gudiol ha estat exposada a Londres, París, Florida, Nova York, Johannesburg, Suècia, Tòquio, Taiwan, Moscou o Hong Kong. Una de les seves obres més conegudes és el Sant Jordi, pintat el 1974, que decora una de les parets del Palau de la Generalitat, o el monumental Sant Benet fet el 1980 per a l’abadia de Montserrat. Va ser la primera dona acadèmica de la Reial Academia de Belles Arts de Sant Jordi, l'any 1981, i va rebre la Creu de Sant Jordi l'any 1988.

La seva pintura, en què destaquen les figures femenines envoltades de fantasia i color, tenia influències del surrealisme i de Pablo Picasso. Al llarg dels anys la pintora va desenvolupar un estil propi, molt intimista on mostrà un gust per la fantasia en què el color i les figures es fonen en un món de misteri, dominat per personatges esfilagarsats, cecs i amb escenes de maternitat, influïda pels temes del surrealisme i les formes del Pablo Picasso de les èpoques blava i rosa.

                                                                              Delicado Abismo - Cia Pepe Hevia
                                                                     Edició especial per a l' Homenatge a Montserrat Gudiol,
                                                                          celebrat el 7 de Abril de 2007, organitzat per
                                                               FIDEM (Fundació Internacional de la Dona Emprenedora)







Formada al costat del seu pare, Josep Gudiol, un dels historiadors de l'art català més eminent, els seus olis i dibuixos destaquen per la seva bellesa, però també perquè són profundament misteriosos i inquietants.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada